"De reis van de held is een geweldige tool in jouw proces en zoektocht naar de zin en doel in het leven. "

De helden reis ontrafelt

Introductie

De reis van de held is een verhaalpatroon bestaande uit 12 elementen. De mytholoog Joseph Campbell heeft deze elementen geïdentificeerd door duizenden verhalen, mythen en religies met elkaar te vergelijken. Op basis van zijn bevindingen heeft hij een model ontworpen (zie de afbeelding hieronder als referentie). Dit model illustreert de reis van een held die op een zoektocht gaat, uitdagingen aangaat, en uiteindelijk naar huis terugkeert met nieuwe wijsheid en kracht.

Reis van de held

Waarom vind je sommige verhalen ijzersterk en sprekend en andere saai en nietszeggend? Campbell kwam erachter dat elk goed verhaal dezelfde facetten en een vastgestelde volgorde moet kennen wil jij het verhaal als ‘goed’ beschouwen. De reis van de held is geweldige tool in jouw proces en zoektocht naar de zin en doel in het leven. De reis van de held is een metafoor voor de reis van het leven, waarin we allemaal worden opgeroepen om onze comfortzones te verlaten, onze angsten onder ogen te zien, ons ware zelf te ontdekken en beloningen te verkrijgen.

We worden allemaal opgeroepen om onze comfortzones te verlaten, onze angsten onder ogen te zien, ons ware zelf te ontdekken en beloningen te verkrijgen.

Onder ogen komen

Wanneer je aan de reis van de held begint, wordt je gedwongen je eigen beperkingen en zwakheden onder ogen te zien. Je wordt uitgedaagd te geloven in je eigen  overtuigingen en veronderstellingen worden getoetst op hun waarachtigheid. Door dit proces leer je te vertrouwen en te steunen op je innerlijke kracht en wijsheid.

Blog 6 De helden reis ontrafelt

Korte en lange reizen

Jouw levensreis, jouw reis van de held, hoeft geen eenmalige gebeurtenis te zijn, maar een mix van korte en langere proces van groei en ontdekking. Op je levensreis kom je nieuwe uitdagingen en groeimogelijkheden tegen. Telkens als je deze uitdagingen aangaat en ze overwint, dan wordt je sterker en ontvang je cadeaus voor jezelf en anderen.

Perspectief

Als je buiten je comfortzone leeft dan leer je ook contact te maken met anderen en de wereld vanuit verschillende perspectieven te zien. Door jouw verhalen te delen en te luisteren naar de verhalen van anderen, krijgen je inzicht en mededogen, en leer je de diversiteit en schoonheid van de wereld om je heen te waarderen.

Kortom, de reis van de held is behulpzame tool die jou kan ondersteunen in het vinden van de zin en het doel in het leven.

Ik moedig je aan om je ervaringen met jouw reis met mij te delen. Ik voed me graag aan je verhalen en ik verwacht dat jij ook iets van mijn verhaal kan leren. Je kunt contact op nemen via: https://creativelifecrafting.com/contact/

Steun mijn MISSIE en PROFITEER van mijn inzichten

Order the English Ebook here.

The English paperback will be available early 2023

Reageren? Gebruik het onderstaande formulier.