Wat is creative life crafting?

Creative life crafting is een proces waar je al lezend, schrijvend en samen reflecterend (opnieuw) op zoek gaat naar jouw doel en betekenis in het leven.

Het is een evidence-based manier van werken die steunt op drie wetenschappelijke concepten: goalsetting of life crafting, creative problem solving, en strength-based learning.

Creative life crafting is het beste te definiëren als: ‘een filosofie die jou helpt om jouw doelen te bereiken en dromen te vervullen.’  De inzichten ondersteunen je om je kernkwaliteiten, je creativiteit en probleem oplossend vermogen te ontwikkelen. Het resultaat is dat je meer welbevinden, hoop, motivatie en tevredenheid zult ervaren. Daarbij zul je merken dat je succesvoller en effectiever bent in gebieden die jij belangrijk vindt in het leven.

Het creative life crafting proces is samengevat in het onderstaande model.

Waarom is creative life crafting van belang voor mij?

75% van alle jongeren geeft aan geen doel in het leven te hebben. Ook volwassenen geven aan dat ze moeite hebben moeite hebben om de zin en de betekenis van hun bestaan te vinden.

Dat kan er toe leiden dat jij je leeg, eenzaam en somber voelt. Misschien zie je het doel, de waarde en de betekenis van je leven even helemaal niet. Dat is eigenlijk niet zo gek als je kijkt naar de heftige gebeurtenissen van de achterliggende jaren en de huidige crisis sfeer in ons land. Wellicht ga jij de diepe levensvragen uit de weg en zit je gevangen in een leeg of hedonistisch leven. Of misschien zorgt de doelloosheid van het bestaan ervoor dat je zwaarmoedig of depressief bent.

Tegelijkertijd kan het ook zomaar zijn dat jij bij de groep hoort die ogenschijnlijk gemakkelijk doelen in het leven steld én behaald. Misschien ervaar jij het leven als vervullend, zinvol, hoopvol en betekenisvol. Deze levende connectie met je diepere overtuigingen heeft een positieve invloed op je motivatie, veerkracht en succes in het dagelijks leven. Desondanks kunnen de inzichten van Creative life crafting jouw leven in een krachtigere opwaartse spiraal brengen.

quote-uit-boek-2

Hoe werkt dat?

Het creative life crafting programma maakt gebruik van een multidisciplinair en multidimensionale aanpak. Aangezien het gaat om complexe en diepe zaken vraagt het ook om een persoonlijke en op maat gemaakte manier van werken. Profiteer van de onderstaande hulpmiddelen:

  1. Het boek “Doeltreffend, 12 geheime sleutels voor een doelgericht leven”. Helpt jou al lezend en schrijvend een reis te maken langs belangrijke zaken als het verlangen naar doel en betekenis, de worsteling van het vinden ervan, de uitdagingen van jongeren, de kracht van verhalen, en praktische tools om de reis naar doel en betekenis te ondersteunen (link Ebook & link paperback).
  2. Het “creative life crafting programma”, dit programma is bedoeld om al schrijven en reflecterend achter doelen, dromen, kernkwaliteiten te komen, problemen overwinnen en praktische plannen te maken. Daarbij wordt je geholpen om je proces te delen met anderen en te blijven monitoren op je proces (creativelifecrafting-online-course).
  3. Sommige leren beter/dieper door persoonlijke coaching en contact. Creative life crafting maakt gebruik van input uit het boek en het programma en krachtgericht coachen.
  4. Online cursus. Met een kleine, gemotiveerde groep lotgenoten een jaar lang, iedere maand, training en (groeps)coaching krijgen. De kracht van dit programma is dat het alle bovenstaande elementen verbind en ruim de tijd neemt voor het creative life crafting proces. Op deze manier kunnen processen zich verdiepen en kunnen veranderingen en groei de ruimte krijgen.
  5. Workshop/training/lezing. Een eenmalig, kort durende en intensief moment om kennis te maken met creative life crafting. Deze momenten kunnen een kickstart vormen voor je eigen reis van de held. Het motiveert je om echt werk te maken van het bereiken van je dromen en doelen en een dieper besef van de betekenis van je leven.

Ik wens je heel veel vreugde, hoop en visie toe. Ik heb er alle vertrouwen in dat jij een positief verschil zal maken in deze wereld!