Biografie

Huib in de media

Pedagogische Studiën is het wetenschappelijk peer-reviewed open access journal van de Nederlands Vereniging voor Onderwijsresearch (VOR) en het Vlaams Forum voor Onderwijsonderzoek (VFO) en stelt zich ten doel resultaten van onderwijskundig en opvoedkundig onderzoek dat wordt uitgevoerd binnen het Nederlandse taalgebied algemeen toegankelijk te maken.

Hieronder kun je mijn artikel “de ontwikkeling van het creatief vermogen van vmbo-leerlingen” vinden.

Ga naar artikel

Future crafting in de vorm van letters to the future is een pre-print van een conceptuele paper. De paper heeft als doel de wereld een betere plek te maken in tijden van onrust en verlies door te reflecteren over de verloop van de geschiedenis als je besluit niet te doen en te schrijven over toekomst als je actief gaat inzetten voor wat jij wilt. Lees de paper die samen werd geschreven met Michaéla Schippers, Bettina de Jong en Diana Rus. Je kunt de challenge die erbij hoort downloaden op ikigaitv.nl.

Ga naar artikel

De ‘Klaagvrij leven’ podcast van Sandra Brandt is bedoeld om de invloed van de mindset op het leven te ontrafelen.

In haar podcast deel ik mijn visie op de maatschappij, jongeren en de weg voorwaarts.

LerarenOntwikkelFonds is een podium van, voor en door leraren die het onderwijs vanaf onderen willen vernieuwen.

kijk hieronder het LOF filmpje waar ik mijn ervaringen deel over de ontwikkeling van de onderwijspraktijk.

Ingrado zet zich in voor de bescherming van het recht op onderwijs en ontwikkeling voor álle jongeren. Dat doen we door als vereniging onze leden, de gemeenten en de 40 RMC-regio’s, te ondersteunen.

Lees hun interview met mij in het Ingrado magazine

Het NIP is een vereniging van Nederlandse psychologen. Zij ondersteunen psychologen, bewaken de professionele norm van het vak en bevorderen een hoge wetenschappelijke standaard. Mij is gevraagd om een lezing te verzorgen op hun jaarlijkse congres genaamd ‘nationaal psychologie congres.’ Het thema luidt: ‘ Psychology in motion: what lies ahead.’ Mijn bijdrage was gericht op connection and direction met behulp van creative life crafting.

Sophia en Huib wilden geen coronavaccin en blikken nu terug: "Het was uiteindelijk traumatisch". Lees het volledige artikel!

Ga naar artikel, of download het artikel in pdf.

The Ultimate Guide to Goal-Setting

In this podcast, Huib Rommers shares his experience using a method called “creative life crafting” to help students of all ages set and achieve their goals. Inspired by research on goal-setting with university students, they developed a simple approach that is accessible to all, including young adolescents and those in vocational education. This method involves training the mind to be resourceful and creative, using mentorship or teacher support, and making plans public.

The Tammy Peterson Podcast

Ga naar podcast

Beluister de podcast met de vergeten groepen podcast waar ik mijn diepere drijfveren blootleg ten aanzien van mijn werk onder jongeren en mijn visie op hun ontwikkeling en bloei!

Ga naar podcast