Creative life crafting programma

Het creative life crafting programma is ontwikkeld om jou te ondersteunen bij het leren creëren van een doelgericht en betekenisvol leven. Het programma is bedoeld voor tieners, jongvolwassenen en volwassenen die door veranderingsprocessen gaan. In het programma ga je al schrijvend (opnieuw) uit vinden wie je bent en wat je wil bereiken in het leven. Door de opdrachten te maken krijg je meer zin in het leven en zullen je werk- of schoolprestaties verbeteren. Ook in andere gebieden van je leven, zoals relaties en vrije tijd, zul je meer succes ervaren. Je zult beter begrijpen wat de betekenis van je leven is en minder last hebben van uitstelgedrag en slechte keuzes. Ook zul je beter in je vel komen te zitten en meer motivatie hebben om obstakels te overwinnen. Tot slot zul je verschillende levensvaardigheden ontwikkelen die je helpen om steeds opnieuw doelgericht en effectief om te gaan met de uitdagingen die op je af komen.

Download het creative life crafting programma nu!

Delen, elementen en clc-model

Het programma bestaat uit 3 delen en bevat 14 elementen. Het programma deel 1 bestaat uit de volgende elementen:

1) Betekenis & zingeving 

2) Dromen & doelen

3) Kwaliteiten en 

deel 2 uit: problemen

4) Ideeën & oplossingen 

deel 3 bestaat uit:

5) Plannen & back-up

6) Statement & Presentatie

7) Reflectie & Aanscherpen. Zie voor een visualisatie het clc-model hierboven.

Dit model geeft is een samenvatting van alle aspecten van creative life crafting. Het kan handig zijn om het uit te printen en op een zichtbare plaats te hangen! Op die manier wordt je regelmatig herinnert aan je creative life crafting proces en komen je doelen en dromen binnen handbereik.

De reis van de held

Het model van de reis van de held is ook een handige manier om jouw zoektocht naar doel en betekenis vorm te geven. Je zou het zoeken naar doel en betekenis in het leven ook kunnen vergelijken met een opwaartse cirkel. Wanneer je de verschillende elementen van de reis van de held doorleeft, dan geeft dat sturing en houvast in jou proces. 

De thema’s van de reis van de helden komen in elke levensfase steeds opnieuw voorbij. Je begint er als kind mee en je gaat er mee door totdat je dood gaat. Zeker in momenten van grote veranderingen of transities gaan de levensthema’s en de vragen die daarbij horen weer een rolspelen. Het model helpt je om jouw zoektocht weer op een heldere en frisse manier te visualiseren. Wanneer je de schrijfopdrachten maakt kun je steeds weer even het model erbij pakken om te weten waar je bent en te plannen waar je heen gaat. De verschillende onderdelen van dit programma helpen je door de stappen van de reis van de held heen. Deel 1 helpt je om het avontuur aan te gaan en er echt voor te gaan. Deel 2 gaat over de strijd aangaan en overwinnen. Deel 3 gaat over de beloning en anderen in jouw overwinning laten delen. Laat de held in jezelf ontwaken en ga met het programma op levensavontuur!

hamer

Bestel Programma