"The greatest tragedy is not death but a life without a purpose"

~ Rick Warren ~

Moe en de diepere betekenis van het leven

Introductie

Ben je ooit moe geworden van het leven? Moe van de golven van wanhoop en ontmoediging die door het leven van alle dag rollen? Moe van de schijnbare zinloosheid van het bestaan?

Ik ken persoonlijk de verleiding om slachtoffer te worden van mijn negatieve emoties. Ik sta soms ook toe dat teleurstelling en angst op mij inbeuken tot ik buiten westen raak. Toch is er elke keer weer de gedachte dat ik meer macht heb dan ik oorspronkelijk dacht. Elke keer haal ik weer kracht uit de volgende gedachte: ‘wat als er een hogere macht is die mijn lot de goede kant op stuurt ondanks alle negatieve emoties of vervelende omstandigheden?’

Goddelijke interventie

Het is alsof God je op dat moment een pen in handen geeft en zegt hier is een lege bladzijde: als je moe bent van het leven, begin dan een ander verhaal te schrijven over hoe jouw morgen eruit moet zien. Het begin van je verhaal was misschien oneerlijk en vol verdriet, maar het midden kan gevuld zijn met verlossing als je begint om jouw doel na te streven!

Wat kan het frustrerend zijn om te hunkeren naar het uitleven van je diepste bedoeling maar deze net niet kunnen bemachtigen. Toch kan deze frustratie in combinatie van met een volhardende houding je op een pad brengen die jou naar een frisse en hoopvolle toekomst brengt.

Avontuur

Vaak voelt het vinden van het “doel” in het leven als een avontuur waarbij je over hoge bergen en door diepe dalen reist. Of het kan voelen alsof een loden gewicht op je schouders rust terwijl je probeert de ene “juiste” beslissing na de andere te nemen in de hoop dat je niet alles hebt verpest. Druk met alle ballen van het moderne leven hooghouden. Maar is het eigenlijk wel mogelijk om de juiste opleiding te kiezen en daarna een succesvolle carrière op te bouwen en het perfecte gezinsplaatje te realiseren? En moet je dat eigenlijk wel willen? Wat is eigenlijk hét doel van het leven?

Blog 3 moe en de diepere betekenis van het leven.

Hamsteren

Soms ben je die gekke hamster, je werkt hard maar je komt nergens. En uiteindelijk zit je misschien vast in een bullshit job of zijn er andere gebieden in je leven die onvervuld voelen. Wat kan het frustrerend zijn om te hunkeren naar het uitleven van je diepste bedoeling maar deze net niet kunnen bemachtigen. Toch kan deze frustratie in combinatie van met een volhardende houding je op een pad brengen die jou naar een frisse en hoopvolle toekomst brengt. Ik heb geprobeerd om een een model en programma te ontwikkelen om jou daar bij te helpen. Je kunt meer informatie vinden op  https://creativelifecrafting.com/creative-life-crafting/ en het model downloaden op https://creativelifecrafting.com/downloads-creative-life-crafting/

Wie ben je

Daarbij is het van levensbelang om succes niet alleen af te meten aan wat je doet, maar ook te vieren wie je bent. Ik wil je aanmoedigen te leven vanuit je identiteit aangezien dat veel krachtiger (en bevredigender) is dan mee te gaan in de ‘rat race’ naar de utopie van oppervlakkig levensgeluk.

Onlangs had ik een diepgaand gesprek met Tammy, de vrouw van Jordan Peterson. Zij interviewde mij voor haar podcast. We hebben samen gepraat over de holocaust overlevende Viktor Frankl, en hoe hij de betekenis van het leven vond in de concentratiekampen. We hebben vastgesteld dat het uitleven van je diepste bedoeling een positief effect heeft op je mentale en fysieke welbevinden. Ook hebben we samen gepraat over hoe wij doel en betekenis gevonden hebben en hoe het je leven in een opwaartse cirkel brengt.

Het is mijn hoop en verwachting dat je na het lezen van deze blog wat vermoeidheid en moedeloosheid kwijt bent en met hernieuwde energie je doel voor jouw leven najaagt. Twijfel niet en neem contact met me op en vertel me jouw ervaringen https://creativelifecrafting.com/contact/

Steun mijn MISSIE en PROFITEER van mijn inzichten

De Engelse versie van het paperback wordt eind februari verwacht.

Order the English Ebook here.

The English paperback will be available early 2023.

Reageren? Gebruik het onderstaande formulier.